Victorian Westbourne Grove Church Loft

Shouts to my brother (the fam and I call him ‘Meffrey’) for passing this beautiful, contemporary example of architecture along to me over this Labor Day Weekend. What you see in the slideshow above is an added loft at the top of a church. The design utilizes the church’s grandiose windows, with the interior design and furniture adding to the already inspiring energy that is undoubtedly experienced if up there in person. Love the concept and would definitely love lofting in a holy place like this.

Source: Abduzeedo

Mark Zuckerberg enlists Frank Gehry for new Facebook HQ

Frank Gehry is as polarizing an architect to me as Kobe Bryant is to die-hard basketball fans. To put it simply, I have a love/hate relationship with his designs. I love his abstract shapes and use of materials (my favorites: the hometown’s Millennium Park and my 2nd hometown’s Weisman Art Museum), but ‘hate’ the relative box he stays in with both (albeit 8 Spruce Street was that step forward for me). Hate is too harsh of a word really; Gehry’s designs may not always spark my curiosity, but I appreciate the immense impact of his designs in architecture. And apparently, I’m not alone as 28-year-old Facebook CEO shares the same appreciation. He can better illustrate it with a check followed by multiple zeros that was most certainly given to Gehry to design the new addition to Facebook HQ in their Menlo Park, California dwelling.

The good folks at ArchDaily couldn’t have put it better:

Gone from the building will be Gehry’s flashy ways of manipulating sheets of metal, and the resulting superfluous sense of affluence often emitted from these grand structures. Rather, Gehry’s work for Facebook will offer an ”equalizier”, a massive one story warehouse measuring 420,000 sqf, to house the company’s future 2,800 engineers with the underlying intention of fostering a comfortable environment to allow Facebook to keep getting better.

More info and pics can be found via AD and we can expect to see construction begin in the spring of 2013. What do you think of the design given what you can see in the slideshow above?